woensdag 13 december 2023

Mexicaanse kaasfondue (Mexico)

MEXICAANSE KAASFONDUE

3 eetlepels jalapeñopepers uit een potje
1 knoflookteentje
2 deciliter droge witte wijn
600 gram geraspte belegen Goudse kaas
2 theelepels tacokruiden
1 eetlepel maïzena
1/8 liter crème fraîche
maïsbolletjes of stokbrood


Hak de pepers in stukjes. Wrijf een kaasfonduepan in met het gehalveerde knoflookteentje. Verwarm de wijn in de fonduepan tot hij gaat bruisen; roer de kaas en de tacokruiden door de wijn en blijf roeren tot de kaas is gesmolten (het mengsel mag niet koken). Leng de maïzena aan met 2 eetlepels koud water en roer het papje door de kaasfondue. Roer de pepers en de crème fraîche erdoor en warm alles nog even door.
Aan tafel: Serveer de fondue direct op een réchaud en geef er maïsbolletjes of stokbrood bij.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Barbecue, grill, gourmet en fondue : Ruim 140 heerlijke recepten / Irene van Blommestein, Annelène van Eijndhoven en José van Mil

Geen opmerkingen: