GEGRATINEERDE AARDAPPELSCHIJFJES
400 gram gekookte krielaardappeltjes
¼ liter slagroom
zout
versgemalen peper
2 eetlepels gesnipperde dille
100 gram geraspte belegen Goudse kaas
boter
Snijd de krielaardappeltjes in dunne plakjes en doe ze in schaaltjes. Breng de slagroom op smaak met 1 theelepel zout, flink wat peper en de dille.
Verhit een klontje boter in een gourmetpannetje en bak wat aardappelschijfjes rondom bruin; voeg een flinke scheut van het roommengsel toe en wacht tot het mengsel gaat pruttelen en iets dikker wordt. Strooi er dan wat geraspte kaas over en zet het pannetje onder de hete plaat tot de kaas begint te smelten en lichtbruin wordt.
4 personen
gebied : Denemarken
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Barbecue, grill, gourmet en fondue : Ruim 140 heerlijke recepten / Irene van Blommestein, Annelène van Eijndhoven en José van Mil
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten