KAAS-KNOFLOOKFONDUE
3 knoflookteentjes
¼ liter droge witte wijn
200 gram Fougerond
200 gram Maasdammer kaas
200 gram knoflookkaas of jong belegen Goudse kaas
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels kirsch
peper
nootmuskaat
stokbrood
Pel en snipper de knoflookteentjes, Rasp de drie kazen. Verwarm de wijn met de knoflooksnippers in een kaasfonduepan tot de wijn begint te bruisen. Draai dan het vuur laag, voeg de kaassoorten toe en laat die al roerende smelten (het mengsel mag niet koken). Roer de maïzena met de kirsch tot een glad papje en schenk het al roerende bij de gesmolten kaas; blijf roeren tot de massa glad is. Breng de fondue op smaak met peper en nootmuskaat.
Aan tafel: Serveer de fondue direct op een réchaud met sneetjes stokbrood.
4 personen
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Barbecue, grill, gourmet en fondue : Ruim 140 heerlijke recepten / Irene van Blommestein, Annelène van Eijndhoven en José van Mil
woensdag 13 december 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten