MAKDOUS (PITTIGE AUBERGINES MET WALNOTENSAUS)
Je kunt de aubergines ook in de oven roosteren. Verwarm deze dan voor op 220°C. Rooster de walnoten eventueel, de eerste 5 – 6 minuten, mee.
olijfolie, om mee in te vetten
4 middelgrote aubergines, rondom ingeprikt
granaatappelmelasse, om mee te besprenkelen
30 gram walnoten, geroosterd, fijn gehakt
1 eetlepel aleppopeper of chilivlokken
2 theelepels za’atar
¼ bosje koriander, blaadjes geplukt
¼ bosje munt, blaadjes geplukt
¼ bosje bladpeterselie, blaadjes geplukt
gegrilde pitabroodjes, voor erbij
WALNOTENSAUS
100 gram walnoten, geroosterd
1 eetlepel (Indiase) auberginepickles
1 teen knoflook, geperst
sap van 1 citroen
200 milliliter extra vergine olijfolie
Verhit een licht ingevette grillpan op hoog vuur of maak de barbecue aan. Gril de aubergines onder regelmatig keren 40 – 45 minuten tot het vel bros en zwart geblakerd is en het vruchtvlees door en door gaar. Leg op een grote bakplaat en laat afkoelen tot je ze kunt hanteren. Pel de aubergines maar laat ze verder zoveel mogelijk heel.
Hak intussen in de keukenmachine alle ingrediënten voor de saus – behalve de olie – met 4 eetlepels water bijna fijn en schraap tussentijds af en toe de wand van de kom af. Mix geleidelijk de olie erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en doe over in een kom.
Bestrijk elk bord met een flinke hoeveelheid saus, leg op elk bord een aubergine en besprenkel met de granaatappelmelasse. Bestrooi met de fijngehakte walnoten, aleppopeper, za’atar en kruiden. Serveer met de gegrilde pitabroodjes.
4 personen
voedingswaarde : 892 kcal p.p.
bereidings- / rooster- / wachttijd : 20 / 45 / 5 minuten
gebied : Midden-Oosten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Delicious. oktober 2023, Special edition Midden-Oosten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten