vrijdag 20 oktober 2023

Pindakruim (Azië)

PINDAKRUIM

Pindakruim is een fantastische noedeltopping, omdat het perfect aan noedels kleeft en een beetje een droge sensatie geeft.

50 gram ongezouten pinda’s, geroosterd
¼ theelepel chilipoeder
¼ theelepel versgemalen witte peper
¼ theelepel ve-tsin
snuf zout


Doe de geroosterde pinda’s samen met het chilipoeder, de witte peper, ve-tsin en een snuf zout in een hakmolentje of koffiemolen. Maal fijn, maar niet te fijn. Je wilt nog een paar grove stukjes ertussen hebben. Bewaar het pindakruim afgesloten op kamertemperatuur, daar blijft het lang goed.
Tip: de beste manier om pinda’s te roosteren is in de oven (15 tot 20 minuten op 170°C, halverwege omscheppen), zo worden ze gelijkmatig bruin, ook aan de binnenkant.

Voor 60 gram

bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Azië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Noedels : 40 Kommen comfortfood (Emma’s amazing Asia) / Emma de Thouars

Geen opmerkingen: