AJO BLANCO
2 – 3 sneetjes oud wit brood
150 gram blanke amandelen
1 teen knoflook
100 milliliter olijfolie + extra om mee te besprenkelen
4 eetlepels ciderazijn
handje witte druiven, gehalveerd
4 eetlepels amandelschaafsel, geroosterd
1 takje dragon
Week het brood 5 minuten in 200 milliliter water. Pureer het brood met aanhangend vocht in de keukenmachine of blender samen met de amandelen en knoflook tot gladde pasta.
Voeg 650 milliliter water en de olijfolie toe en mix tot een gladde soep. Breng op smaak met de ciderazijn, peper en zout. Duw voor een gladde ajo blanco de soep met de bolle kant van een lepel door een bolzeef. Laat door en door koud worden in de koelkast.
Neem de soep uit de koelkast en voeg eventueel wat ijswater toe als je de soep te dik vindt. Verdeel de soep over kommen en garneer met stukjes druif, het amandelschaafsel, de dragon en besprenkel met olijfolie.
4 personen
voedingswaarde : 697 kcal p.p.
bereidings- / afkoeltijd : 20 / 60 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Delicious. augustus 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten