TACCHINO TONNATO (KALKOEN TONNATO)
Vitello tonnato is een klassiek Italiaans gerecht met kalfsvlees en een zachte saus met tonijn. Tacchino tonnato (kalkoen tonnato) is een trendy variant met kalkoen, kappertjes en ansjovis. Serveer de ‘tonnato’, net als in Italië, als voorgerecht of geef hem met een frisse salade als hoofdgerecht.
400 gram kalkoenfilet, een gelijkmatig stuk
zout
peper
2 eetlepels olijfolie
½ - 1 deciliter kippenbouillon (van tablet)
1 takje tijm
2 stelen van selderijgroen
2 peterseliestelen
2 eetlepels fijngesneden peterselie
TONNATOSAUS
1 blik tonijn op olie (185 gram), uitgelekt
2 ansjovisfilets
2 theelepels kappertjes, uitgelekt
1 eidooier
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels olijfolie
zout
peper
Kalkoen met zout en peper bestrooien en in olie in 5 minuten rondom lichtbruin bakken. Bouillon erbij schenken, tijm, selderij- en peterseliestelen toevoegen en kalkoen op zacht vuur 20 minuten laten stoven tot deze gaar is. Kalkoen in stoofvocht laten afkoelen.
Voor de tonnatosaus in keukenmachine tonijn met ansjovis en kappertjes pureren. Eidooier en citroensap toevoegen en in dun straaltje olie erbij schenken tot saus mooi gaat binden. Saus verdunnen met 2 – 4 eetlepels stoofvocht van kalkoen en met zout en peper op smaak brengen. Kalkoen in heel dunne plakjes gesneden serveren met tonnatosaus. Fijngesneden peterselie erover strooien.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 60 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De nieuwe Italiaanse keuken / Marlies Batalaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten