KALKOENSCHNITZELS MET TIJM EN MARSALA
2 ongepaneerde kalkoenschnitzels van elk 100 gram
bloem voor het bestrooien
30 gram boter
2 – 3 takjes verse tijm
zout
(versgemalen) peper
1 deciliter Marsalawijn
Snijd de schnitzels in tweeën, zodat er 4 stukjes vlees zijn. Bestuif de stukjes vlees rondom met bloem en schud de overtollige bloem eraf.
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag, leg de tijm erin en bak de schnitzels in 2 – 3 minuten per kant gaar en bruin. Bestrooi ze met zout en peper.
Schenk de Marsala erbij en breng die, al roerende, aan de kook. Wentel het vlees erdoor, zodat het een beetje gaat glanzen van de wijn.
Verwijder de tijm en serveer direct.
Lekker met peperonata en pasta of aardappelpuree.
2 personen
voedingswaarde : 255 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Koken op z’n Italiaans / Irene van Blommestein
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten