zondag 3 september 2023

Cosce d'Anatra Marinate (Italië)

COSCE D’ANATRA MARINATE (GEMARINEERDE EENDENBOUT)

6 eendenbouten
3 eetlepels olijfolie
zout
peper

MARINADE
1 fles rode wijn
2 worteltjes
2 uien
2 preien, wit gedeelte
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel boter
tijm
laurierblad
peterselie

GARNITUUR
12 verse vijgen
30 gram boter
1 glas muskaatwijn
1 theelepel suiker


Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de in reepjes of plakjes gesneden wortel en ui in. Voeg de wijn en kruiden toe en laat alles 5 minuten koken en vervolgens afkoelen.
Leg de eend in een diepe schaal, strooi er zout en peper op en giet er de afgekoelde marinade overheen. Dek de schaal af en zet hem 12 uur in de koelkast.
Prik in de vijgen met een vork en leg ze met de muskaatwijn en de suiker in een schaal. Ook 12 uur laten marineren in de koelkast.
Laat de eendenbouten uitlekken en drogen. Bewaar de marinade. Bak de bouten bruin in de olijfolie met de boter en gooi daarna het bakvet weg. Giet de gezeefde marinade over de eend en kook die zachtjes in 20 minuten in de afgedekte pan gaar. Haal de bouten uit het kookvocht en houd ze warm. Kook het vocht in. Als het erg vet lijkt, laat het dan eerst stollen om het vet te verwijderen alvorens verder te gaan met dit recept.
Laat de vijgen uitlekken en bak ze even zachtjes aan in de boter. Giet de gezeefde marinade in de pan bij de vijgen. Zachtjes ongeveer 20 minuten laten inkoken.
Schik de eendenbouten en vijgen in een aardenwerken schaal en giet beide sauzen eroverheen. Op smaak brengen met zout en peper en de schotel door en door verwarmen.

6 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Het rijk van kwee en vijg / Ria Loohuizen

Geen opmerkingen: