vrijdag 18 augustus 2023

Insalata di Pomodorie e Mozzarella (Campanië, Italië)

INSALATA DI POMODORI E MOZZARELLA (TOMATENSALADE MET MOZZARELLA)

Deze salade is over de hele wereld bekend en een genot om te eten, op voorwaarde dat u een goede kwaliteit verse mozzarella gebruikt met smakelijke tomaten en een goede kwaliteit extra vergine olijfolie.

2 grote, rijpe tomaten, in plakken
350 gram mozzarella, liefst di buffola, in plakken
zout
versgemalen zwarte peper
5 – 6 eetlepels extra vergine olijfolie
enkele takjes basilicum


Schik de tomaten en mozzarella op een platte serveerschaal. Maak ze aan met zout, peper en olijfolie en bestrooi met gescheurd basilicum.

4 personen

gebied : Campanië, Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De smaken van Italië : Streek voor streek / Claudia Roden

Geen opmerkingen: