TROFIE CON PATATE, FAGIOLINI E PESTO (TROFIE MET AARDAPPELS, SPERZIEBONEN EN PESTO)
Trofie zijn pastaspiraaltjes, vooral bekend vanwege dit typisch Genuese gerecht, maar u kunt er ook trenette of fettuccine voor nemen.
4 kleine vastkokende nieuwe aardappeltjes, geschild, in plakjes
150 gram haricots verts, afgehaald en draden verwijderd
zout
350 gram trofie of fettuccine
250 gram pesto
geraspte pecorino of parmezaan
Doe de aardappeltjes en haricots verts in een grote pan met royaal kokendheet water met zout en kook ze 10 – 15 minuten, voeg de trofie toe en kook deze al dente. Giet alles af, houd een opscheplepel kookvocht achter. Meng de pesto, die met wat kookvocht is verdund, door aardappels, groenten en pasta en dien ze op met geraspte pecorino of parmezaan.
4 personen
gebied : Genua, Ligurië, Italië
gerechtsoort : pastagerecht
bron : De smaken van Italië : Streek voor treek / Claudia Roden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten