CAPONATA (ZOETZURE AUBERGINES MET TOMAAT)
Dit wordt in de meeste gezinnen in grote hoeveelheden gemaakt en in kleipotten bewaard als kant-en-klare antipasto of als bijgerecht bij koud vlees en vis.
zout
700 gram aubergines, in blokjes
olijfolie
1 ui, in ringen
500 gram tomaten, ontveld en fijngehakt
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel kappertjes op pekel
50 gram groene olijven, ontpit
3 stengels bleekselderij, in stukjes van 1 centimeter
4 eetlepels wijnazijn
1 eetlepel suiker
Zout de aubergineblokjes en laat ze 1 uur staan zodat het vocht eruit trekt. Spoel ze af, dep ze droog en bak ze in hete olijfolie bruin en gaar, laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.
Fruit de ui in een diepe pan in een beetje olie goudbruin, voeg de tomaten, zout en peper toe en stoof alles 15 minuten. Voeg de kappertjes, olijven en bleekselderij, azijn en suiker toe en laat alles af en toe roerend 10 minuten pruttelen tot de vloeistof ingekookt is, meng de koude aubergine erdoor. Laat de caponata minstens 30 minuten bij kamertemperatuur intrekken.
4 personen
gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : voorgerecht of bijgerecht
bron : De smaken van Italië : Streek voor streek / Claudia Roden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten