PIPÉRADE BASQUAISE
Dit eiergerecht uit Baskenland wordt voor de variatie als een moderne wrap geserveerd. Het is lekker bij de brunch of lunch, en als u een iets kleinere variant maakt is het een perfect voorgerecht.
6 eieren
½ deciliter slagroom
mespuntje cayennepeper
zout
peper
20 gram boter of margarine
4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
3 rode paprika’s, ontveld, zaadlijsten verwijderd, in blokjes
2 grote sjalotten, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
4 vleestomaten, ontveld, zaad verwijderd, in blokjes
1 takje tijm, fijngehakt
1 takje rozemarijn, fijngehakt
4 eetlepels tapenade van groene of zwarte olijven
Meng de eieren met de room, cayennepeper en zout en peper naar smaak. Verhit 5 gram boter in een kleine koekenpan en bak van ¼ van het beslag een omeletje. Bak op dezelfde manier nog 3 omeletjes. Verhit de olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin de paprika, sjalot, knoflook, tomaat, rozemarijn en tijm 10 minuten op zacht vuur (het vocht moet wat verdampen). Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de omeletjes eerst dik met het tomaat-paprikamengsel. Schep er 1 eetlepel tapenade op en rol de omelet op als een wrap. Serveer warm.
4 personen
voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Baskenland, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : voor- of lunchgerecht
bron : Tip Culinair mei 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten