donderdag 11 mei 2023

Gestoomde visrolletjes (Verre Oosten)

GESTOOMDE VISROLLETJES

2 eetlepels boter of margarine
2 sjalotjes, fijngesneden
2 deciliter visbouillon (van tablet)
2 deciliter slagroom
7 gedroogde tomaten, fijngesneden
zout
peper
3 eetlepels fijngesneden kruiden (dille en bieslook)
8 tong- of scharfilets, ontveld
24 grote basilicumblaadjes
200 gram verse zalmfilet, in 8 repen
4 eetlepels pesto


Bak de sjalotjes 5 minuten in de boter, voeg de bouillon toe en laat op zacht vuur tot de helft indampen. Roer de slagroom en de helft van de tomaten erbij en kook in tot sausdikte. Breng met zout en peper op smaak en roer de kruiden erdoor. Houd de saus warm. Klop de tongfilets tussen plasticfolie plat. Leg de filets met de gladde (vel-) kant naar boven, bestrooi ze met zout en peper. Verdeel de basilicumblaadjes en de rest van de tomaten erover. Bestrijk ze met pesto en leg op elke visfilet een stuk zalm. Rol de filets op, bind ze vast met keukengaren, wikkel ze in magnetronfolie. Stoom de rolletjes in een stoommandje boven kokend water in 8 - 10 minuten gaar. Verwijder het folie. Serveer de saus erbij. Lekker met broccoli.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair mei 2001

Geen opmerkingen: