RATATOUILLE MET GEROOSTERDE AUBERGINE
6 eetlepels olijfolie
1 ui, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 rode paprika’s, in stukjes
2 courgettes, in dunne plakjes
500 gram tomaten, ontveld en in stukjes
3 eetlepels tomatenpuree
2 deciliter kippenbouillon (van een tablet)
3 aubergines, in de lengte in plakken van 1 centimeter
peper
zout
75 gram oude kaas, grof geraspt
4 eetlepels fijngesneden basilicum
Verhit 1 eetlepel van de olie in een ruime pan en fruit de ui met e knoflook en de paprika al omscheppend 5 minuten. Voeg de courgettes en de tomaten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de groenten op een laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen. Bestrijk de aubergine dun met olie en bestrooi ze met peper naar smaak. Laat ze onder de hete grill aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar roosteren, neem ze uit de oven en bestrooi ze met zout naar smaak. Verdeel de aubergine over de borden. Breng de ratatouille op smaak met peper en zout en schep hem op de aubergine. Strooi er de kaas en het basilicum over.
Lekker met bruin stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : C1000 Weekmenu tot en met 10 mei 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten