COQUILLES SAINT JACQUES IN CIDERSAUS
Volop genieten van de verfijnde smaakcombinatie: coquilles in een zoete, romige cidersaus en de milde spinazie.
12 grote Coquilles Saint Jacques (Sint-Jakobsschelpen)
60 gram boter of margarine
1 sjalotje, fijngesneden
2 deciliter cider (appelwijn)
500 gram verse spinazie
zout
peper
¾ deciliter slagroom
Snij de coquilles los van de schelp en houd het rode koraal apart. Verwijder het vliesje van het witte deel, spoel ze schoon en laat op keukenpapier uitlekken. Smelt 25 gram boter en bak de sjalotjes zachtjes in 5 minuten glazig. Voeg de cider toe, breng het mengsel aan de kook en draai het vuur uit. Leg de coquilles met het koraal in de cider en stoof ze in 10 minuten zachtjes gaar met het deksel op de pan. Kook intussen de spinazie met aanhangend vocht totdat de blaadjes net geslonken zijn, laat ze in een vergiet uitlekken en houd de spinazie warm. Bestrooi de coquilles met zout en peper. Neem de coquilles uit het vocht en leg ze in een ingevet ovenschaaltje. Dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm. Kook het sjalot-cidermengsel tot 1 deciliter in, roer er de room door en kook nog iets in. Neem de pan van het vuur en klop de koude boter er in vlokjes door zodat de saus mooi bindt. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie over 4 (voorverwarmde) borden. Leg de coquilles met het koraal op de spinazie en schenk de saus erover.
Lekker met geroosterd witbrood of stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 325 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Normandië, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair mei 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten