SALADE MET KIP, MELOEN EN PAPRIKA
350 gram kipfilet met tuinkruiden, in dikke plakken (vleeswaar)
1 krop ijsbergsla
1 Galia meloen
4 eetlepels amandelschaafsel
2 eetlepels mayohalf
4 eetlepels olijfolie extra vierge
peper
zout
1 rode paprika, in kleine stukjes
75 gram veldsla
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Was de ijsbergsla en snijd hem in dunne reepjes. Halveer de meloen, schraap de zaadjes eruit en schep met een meloenbolletjeslepel mooie bolletjes van het vruchtvlees. Pureer de restjes vruchtvlees die over blijven met een staafmixer of in de blender van de keukenmachine. Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Klop een dressing van het gepureerde meloenvruchtvlees, de mayohalf, de olijfolie en peper en zout naar smaak. Schep de ijsbergsla, de veldsla, de kip, de meloen, de paprika en de dressing door elkaar. Strooi de amandelen erover. Lekker met meergranenbrood met kruidenboter.
4 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : C1000 Weekmenu tot en met 24 mei 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten