RABARBERCOMPOTE MET SINAASAPPEL EN AARDBEI
2 sinaasappels
750 gram rabarber
4 eetlepels witte basterdsuiker
½ bakje aardbeien à 500 gram
1 Sinaasappel uitpersen. Andere sinaasappel zo dik schillen dat vliesjes rond partjes ook worden mee geschild. Partjes tussen vliesjes uitsnijden. Rabarber wassen e schoonmaken. Rabarber in stukjes snijden. In pan rabarber met sinaasappelsap in 10 minuten zachtjes gaar koken. Basterdsuiker toevoegen en voorzichtig erdoor roeren, zodat rabarberstukjes heel blijven. Laten afkoelen. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. In vieren snijden.
Rabarbercompote overdoen in schaal. Sinaasappelstukjes en aardbeien erdoor scheppen. Enkele stukjes achterhouden en hiermee de compote garneren.
Lekker bij gegrillde kip en patat frites.
4 personen
voedingswaarde : 65 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : AllerHande april 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten