TOMATEN-KAASFONDUE
400 gram AH gatenkaas
1 teentje knoflook
2 deciliter witte wijn
3 theelepels maïzena
2 deciliter passato di pomodore (gezeefde tomaten)
1 theelepel pesto
1 theelepel gedroogde basilicum
mespuntje tijm
zout
peper
Kaas grof raspen. Teentje knoflook halveren. Met de snijkant van de halve teentjes knoflook de binnenkant van een ovenschotel inwrijven.
In een ruime pan de wijn langzaam aan de kook brengen. Intussen in een kopje de maïzena met twee eetlepels koud water tot glad papje roeren. Zodra de wijn kookt de geraspte kaas in gedeelten toevoegen. Goed blijven roeren tot de kaas is gesmolten. Gezeefde tomaten door de gesmolten kaas roeren. Op het vuur laten staan en blijven roeren tot de kaasfondue licht gebonden is. Op smaak brengen met pesto, tijm, peper en zout. Overdoen in ovenschotel en op tafel warmhouden.
Lekker met gekookte krielaardappeltjes en komkommersalade. Krielaardappeltjes aan fonduevork steken en in kaasfondue dopen.
2 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : AllerHande april 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten