MAALTIJD-KAASSOEP MET WITTE WIJN
1 ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 kleine prei
1 rode paprika
300 gram AH Rauwmelkse kaas
4 eetlepels sesamzaad
50 gram boter of margarine
6 eetlepels bloem
2½ deciliter witte wijn
1 (groente)bouillontablet
1/8 liter slagroom
zout
peper
Ui pellen en snipperen. Bleekselderij wassen en in kleine stukjes snijden. Wortel schrappen en in dunne reepjes snijden. Prei schoonmaken en in smalle ringen snijden. Paprika wassen en in kleine stukjes snijden. Kaas raspen. In droge koekenpan sesamzaad in 3 minuten goudbruin roosteren.
In een grote pan boter verhitten. Ui en prei 5 minuten zachtjes fruiten. Bloem erdoor roeren. De wijn en 1 liter water toevoegen. Aan de kook brengen. Bleekselderij, wortel en bouillontablet toevoegen en 5 minuten laten koken. Kaas in gedeelten door soep roeren. Telkens even wachten tot kaas helemaal gesmolten is. Slagroom erdoor roeren (niet meer laten koken). Op smaak brengen met zout en peper. Soep in warme borden scheppen. Garneren met sesamzaad. Lekker met volkorenbrood.
4 personen
voedingswaarde : 655 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 25 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : AllerHande april 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten