woensdag 19 april 2023

Kipfilet met Madeirasaus

KIPFILET MET MADEIRASAUS

2 enkele kipfilets
50 gram boter of margarine
zout
peper
½ theelepel kerriepoeder
1 deciliter Madeira
1 eetlepel tomatenketchup


Filets met platte kant van een zwaar mes iets platslaan. In een koekenpan de boter verhitten. Kipfilets in 3 minuten aan beide kanten bruin bakken, halverwege keren. Kipfilets bestrooien met zout, peper en kerriepoeder en nog 2 minuten bakken. Uit de pan nemen en de braadboter blussen met 2 eetlepels water. Al roerende alle aanbaksels losmaken. Madeira en tomatenketchup erdoor roeren en aan de kook brengen. Kipfilets in de saus leggen en met het deksel schuin op de pan nog 6 minuten zachtjes gaar laten worden, halverwege keren. Kipfilets op twee borden leggen en beetje saus erover schenken. Rest van saus overdoen in sauskom en apart erbij geven.
Lekker met broccoli en gekookte aardappels.

2 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : AllerHande april 1989

Geen opmerkingen: