KIPFILET MET MADEIRASAUS
2 enkele kipfilets
50 gram boter of margarine
zout
peper
½ theelepel kerriepoeder
1 deciliter Madeira
1 eetlepel tomatenketchup
Filets met platte kant van een zwaar mes iets platslaan. In een koekenpan de boter verhitten. Kipfilets in 3 minuten aan beide kanten bruin bakken, halverwege keren. Kipfilets bestrooien met zout, peper en kerriepoeder en nog 2 minuten bakken. Uit de pan nemen en de braadboter blussen met 2 eetlepels water. Al roerende alle aanbaksels losmaken. Madeira en tomatenketchup erdoor roeren en aan de kook brengen. Kipfilets in de saus leggen en met het deksel schuin op de pan nog 6 minuten zachtjes gaar laten worden, halverwege keren. Kipfilets op twee borden leggen en beetje saus erover schenken. Rest van saus overdoen in sauskom en apart erbij geven.
Lekker met broccoli en gekookte aardappels.
2 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : AllerHande april 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten