KRULANDIJVIESALADE MET LAVENDELSAUS
1 plak rauwe ham à ½ centimeter (50 gram)
1 sinaasappel
1 eetlepel gembersiroop
2 ½ eetlepel olie
1 theelepel gedroogde lavendel
zout
peper
1 carambola
1 krop krulandijvie (250 gram)
Van ham randje vet verwijderen. Ham in stukjes snijden. Sinaasappel uitpersen (= 4 eetlepels). In kommetje doen: sinaasappelsap, gembersiroop, olie en lavendel. Door elkaar kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Carambola wassen. Met keukenpapier droogdeppen. Van uiteinden van carambola plakje afsnijden (Deze worden niet gebruikt.) Rest van carambola in plakjes snijden. Van krulandijvie lelijk blad en stronk verwijderen. Wassen en (in slamandje) uitslaan.
Sla in stukken scheuren. In slaschaal doen: sla, ham en carambola. Sausje erover schenken. Door elkaar scheppen.
Lekker met gebakken aardappelen en varkenshaasje.
4 personen
voedingswaarde : 185 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip april 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten