maandag 17 april 2023

Kropsla met avocado en kiwi

KROPSLA MET AVOCADO EN KIWI

1 niet te rijpe avocado
1 appel
1 kiwi
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olie
2 eetlepels (kruiden)azijn
zout
peper
½ theelepel suiker
1 teentje knoflook
1 kleine krop sla
1 takje peterselie


Avocado in lengte halveren, pit verwijderen. Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit avocado steken. Appel wassen en klokhuis verwijderen. In schijfjes snijden. Kiwi dun schillen en in plakjes snijden. In slaschaal doen: avocadobolletjes, appel en kiwi. Besprenkelen met citroensap. In kommetje doen: olie, azijn, zout, peper en suiker. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren. Kropsla wassen en uitslaan. In stukjes scheuren.
Kropsla door vruchten scheppen. Sausje erover schenken. Peterselie erboven fijnknippen.

4 personen

voedingswaarde : 205 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip april 1982

Geen opmerkingen: