KROPSLA MET AVOCADO EN KIWI
1 niet te rijpe avocado
1 appel
1 kiwi
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olie
2 eetlepels (kruiden)azijn
zout
peper
½ theelepel suiker
1 teentje knoflook
1 kleine krop sla
1 takje peterselie
Avocado in lengte halveren, pit verwijderen. Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit avocado steken. Appel wassen en klokhuis verwijderen. In schijfjes snijden. Kiwi dun schillen en in plakjes snijden. In slaschaal doen: avocadobolletjes, appel en kiwi. Besprenkelen met citroensap. In kommetje doen: olie, azijn, zout, peper en suiker. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren. Kropsla wassen en uitslaan. In stukjes scheuren.
Kropsla door vruchten scheppen. Sausje erover schenken. Peterselie erboven fijnknippen.
4 personen
voedingswaarde : 205 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip april 1982
maandag 17 april 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten