zondag 15 januari 2023

Vindaloo (India)

VINDALOO

1 eetlepel korianderzaad
½ theelepel kardemompeulen, geplet
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gemalen fenegriek of karwijzaad
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel mosterdpoeder
½ theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels plantaardige olie
2 grote uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels verse gemberwortel, geschild en geraspt
1 kilogram sukadelappen of ander stoofvlees, in dobbelsteentjes gesneden
80 milliliter sherryazijn
125 milliliter runderbouillon
1 laurierblad
1 theelepel suiker
zout


Stamp alle kruiden fijn in een vijzel. Mocht je die niet in huis hebben, dan werkt een keukenmachine ook prima. Verhit in een stoofpan de olie en fruit hierin de uien, knoflook, gember en het kruidenmengsel drie minuten. Voeg het vlees toe, roer goed en bak even aan zodat het een beetje bruin kleurt. Nu kunnen de azijn, bouillon, laurier en de suiker erbij. Laat op een zacht vuurtje en met deksel op de pan minstens twee uur pruttelen. Voeg eventueel nog wat zout toe. Haal voor het serveren het laurierblad eruit.
Serveer met rijst, naan of gekookte aardappels.

4 - 6 personen

gebied : India
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Ronald Giphart, in Crisis koken : 40 Makkelijke & betaalbare recepten van topkoks / Mara Grimm

Geen opmerkingen: