HAAS PATHA KOBI MET EEND
Als je van eend houdt, moet je deze authentieke Bengalese curry met eend proeven.
4 eendenborstfilets
1 eetlepel plantaardige olie
1 eetlepel garam masala of tandoori masala
een snufje chilipoeder
2 eetlepels knoflook-gemberpasta
lente-uitjes, in dunne ringetjes, ter garnering
GARAM MASALA VAN HELE SPECERIJEN
2 steranijs
10 zwarte peperkorrels
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
kaneelstokje van 2½ centimeter
KOOL
3 eetlepels plantaardige olie
1 eetlepel panch phoron
2 teentjes knoflook, in plakjes
zout
1 eetlepel knoflook-gemberpasta
1 volle theelepel chilivlokken, of naar smaak
200 milliliter passata (gezeefde tomaten) of gepureerde tomatenblokjes
½ savooiekool, in reepjes
Verwijder het vel van de eendenborstfilets (houd het vel apart) en wrijf het vlees in met de olie, de garam masala of tandoori masala, het chilipoeder en de knoflook-gemberpasta. Laat marineren terwijl je de rest van het gerecht bereidt.
Snijd elk eendenvel in 3 stukjes en leg in een pan met 250 milliliter water, samen met alle ingrediënten voor de garam masala van hele specerijen. Laat het water zachtjes koken tot het tot 5 eetlepels is ingekookt, schenk door een zeef en zet het ingekookte vocht apart.
Verhit voor de kool de 3 eetlepels olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de panch phoron toe en bak ongeveer 30 seconden. Voeg nu de knoflook en wat zout toe en bak tot de knoflook lichtbruin wordt. Pas op dat de knoflook niet verbrandt. Roer de knoflook-gemberpasta, de chilivlokken en de passata erdoor, gevolgd door de savooiekool. Laat de savooiekool garen, tot hij nog een beetje knapperig is.
Voeg het apart gehouden ingekookte vocht toe en roer alles goed door elkaar. Houd warm.
Bak intussen de eendenborstfilets in een droge koekenpan op hoog vuur, 2 minuten per kant. Je kunt ze ook langer bakken als je van meer doorbakken houdt.
Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken. Verdeel het savooiekoolmengsel over vier borden en leg op elk bord een in plakjes gesneden eendenborst. Bestrooi met zout naar smaak, garneer met e lente-ui en serveer.
4 personen
gebied : West-Bengalen, India
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : The Curry Guy compleet : Meer dan 200 curry’s, tandoorimaaltijden en bijgerechten uit de Indiase keuken / Dan Toombs
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten