zondag 30 oktober 2022

Lapin à la Moutarde (Bourgondië, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk)

LAPIN À LA MOUTARDE (KONIJN MET MOSTERD)

1 konijnenrug, in stukken verdeeld
2 eetlepels olie
25 gram boter, in klontjes
4 grote sjalotten, gepeld en gehakt
120 milliliter droge witte wijn
300 milliliter crème fraîche
4 eetlepels Dijonmosterd
zout
versgemalen peper


Schik de stukken konijn in een ondiepe ovenschotel. Sprenkel er de olie over en verdeel er dan de klontjes boter over. Zet de schotel 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven, keer de stukken één keer in die tijd, tot ze allemaal goudbruin zijn.
Strooi de sjalot over de stukken konijn en zet de schotel dan nog 45 minuten in de oven, waarbij u de stukken vlees regelmatig bedruipt.
Meng de mosterd in een kom met de crème fraîche. Kruid het mengsel licht met zout en peper en meng alles. Giet het mengsel over de stukken konijn en laat die nog 15 minuten in de oven. Dien het konijn zo uit de oven op.

4 personen

gebied : Bourgondië, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Bourgondië / Réné Emin

Geen opmerkingen: