zondag 30 oktober 2022

Cervelle de Canut (Bourgondië, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk)

CERVELLE DE CANUT (KRUIDIGE KAASCRÈME)

450 gram kwark of ricotta
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels droge witte wijn
2 deciliter slagroom, stijfgeklopt
2 sjalotjes, fijngesneden
2 eetlepels fijngesneden (blad)peterselie
2 eetlepels fijngesneden kervel
1 – 2 eetlepels fijngesneden bieslook
zout
witte peper


Schone doek in zeef leggen en kwark hierin 4 uur laten uitlekken. Uitgelekte kwark fijnprakken en mengen met olie, azijn, wijn, slagroom, sjalotjes, peterselie, kervel, bieslook, zout en peper. Kaascrème serveren met grof boerenbrood of roggebrood.

6 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 20 minuten / 4 uur

gebied : Bourgondië, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk
gerechtsoort : tussengerecht

bron : De nieuwe Franse keuken / Franska Stuy

Geen opmerkingen: