CERVELLE DE CANUT (KRUIDIGE KAASCRÈME)
450 gram kwark of ricotta
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels droge witte wijn
2 deciliter slagroom, stijfgeklopt
2 sjalotjes, fijngesneden
2 eetlepels fijngesneden (blad)peterselie
2 eetlepels fijngesneden kervel
1 – 2 eetlepels fijngesneden bieslook
zout
witte peper
Schone doek in zeef leggen en kwark hierin 4 uur laten uitlekken. Uitgelekte kwark fijnprakken en mengen met olie, azijn, wijn, slagroom, sjalotjes, peterselie, kervel, bieslook, zout en peper. Kaascrème serveren met grof boerenbrood of roggebrood.
6 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 20 minuten / 4 uur
gebied : Bourgondië, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk
gerechtsoort : tussengerecht
bron : De nieuwe Franse keuken / Franska Stuy
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten