zaterdag 17 september 2022

Humita Dulce (Argentinië)

HUMITA DULCE (ZOETE HUMITA)

8 verse maïskolven
50 gram boter of geklaarde reuzel
1 grote ui, fijngehakt
1 rode paprika, kleingesneden
1 vleestomaat, ontveld en kleingesneden
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel maïzena
2 ½ deciliter melk
zout
gemalen kaneel
bruine suiker
400 gram eer jonge kaas, in reepjes gesneden


Rasp de maïskolven (alleen de korrels) op een grove rasp. Smelt de boter in een pan en fruit de ui en paprika tot ze zacht zijn. Roer de tomaat en de paprikapoeder erdoor en laat het geheel nog enkele minuten zachtjes fruiten. Leng de maïzena aan met enkele eetlepels van de melk. Roer de geraspte maïs, de melk en de aangelengde maïzena door het groentenmengsel en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel even doorkoken en binden en breng het op smaak met zout, kaneel, nootmuskaat en bruine suiker. Doe de humita in een beboterde ovenvaste schaal en bedek de bovenkant met reepjes kaas. Bestrooi de kaas met 2 eetlepels bruine suiker en bak de humita 1 uur in een op 170°C voorverwarmde oven.

4 personen

gebied : Argentinië
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : De Argentijnse keuken / Jan Morgan

Geen opmerkingen: