zaterdag 17 september 2022

Humita (Argentinië)

HUMITA

8 verse maïskolven
1¼ deciliter plantaardige olie
1 grote ui, gehalveerd en in plakjes gesneden
1 grote rode paprika, in reepjes gesneden
1 vleestomaat, gepeld en in stukjes gesneden
zout
versgeraspte nootmuskaat
400 gram zeer jonge kaas, in dobbelsteentjes gesneden


Rasp de maïskolven (alleen de korrels) op een grove rasp. Verhit de olie in een pan en fruit de plakjes ui en de reepjes paprika tot ze zacht zijn. Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze enkele minuten meefruiten. Roer de geraspte maïs door het groentemengsel en blijf roeren tot het geheel begint te binden. Breng het maïsmengsel op smaak met zout en nootmuskaat en schep de dobbelsteentjes kaas erdoorheen. Doe de humita in een ovenvaste schaal en laat hem 15 minuten bakken in een op 170°C voorverwarmde oven.
Variatie: Snijd de kaas in plakjes, schep ze niet door de humita maar leg ze er bovenop. Zet de schaal enkele minuten onder een hete grill, tot de kaas gesmolten is en garneer e bovenkant met zwarte olijven.

4 personen

gebied : Argentinië
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : De Argentijnse keuken / Jan Morgan

Geen opmerkingen: