VEGGIE PASTICHO VENEZOLANO
75 gram boter
35 gram bloem
500 milliliter melk
¼ theelepel nootmuskaat
250 gram lasagnebladen
1 gele ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
70 gram tomatenpuree
1½ theelepel komijnpoeder
400 gram vegetarisch gehakt
400 gram tomatenblokjes (blik)
400 milliliter water
1 eetlepel gedroogde oregano
15 gram basilicum, grof gehakt
1 laurierblad
100 milliliter groentebouillon
150 gram Parmezaanse kaas, geraspt
150 gram mozzarella, geraspt
olijfolie
zout
peper
Smelt de boter in een steelpan op middelhoge temperatuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde goed door. Voeg een scheut melk toe en roer tot een glad geheel. Voeg al roerende de rest van de melk toe en breng aan de kook. Breng op smaak met nootmuskaat en zout en peper. Blijf roeren en laat de bechamelsaus in 5 – 6 minuten indikken tot de gewenste dikte. Haal van de warmtebron en zet opzij.
Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui in 5 – 6 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 – 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, het komijnpoeder en het vegetarische gehakt toe en bak het geheel 5 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, het water, de oregano, 2/3 van het basilicum, het laurierblad en de groentebouillon toe. Breng aan de kook, verlaag de temperatuur en laat het geheel nog 10 minuten inkoken. Proef en breng op smaak met zout en peper. Haal van de warmtebron en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel ¼ van de bechamelsaus over de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Verdeel 1/3 van de gehaktsaus over de bladen en bestrooi met ¼ van de geraspte Parmezaanse kaas en de mozzarella. Bedek met een laag lasagnebladen en ¼ van de bechamelsaus. Verdeel er 1/3 van de gehaktsaus en ¼ van de Parmezaanse kaas en de mozzarella over. Herhaal deze stap en eindig met de lasagnebladen, bechamelsaus en de kaas.
Dak af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in het midden van de oven. Verwijder het aluminiumfolie en bak nog 15 – 20 minuten tot de kaas goudbruin is. Neem de pasticho uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
Garneer de pasticho venezolano met het overgebleven basilicum en serveer direct.
4 personen
gebied : Venezuela
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De vega atlas : In 160 vega(n) recepten de wereld rond / Isabel Boerdam
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten