vrijdag 6 mei 2022

Zoete aardappel met broccoli en venkel (Algerije)

ZOETE AARDAPPEL MET BROCCOLI EN VENKEL

2 zoete aardappels (bataten)
2 stronken broccoli
4 mini-venkelknollen
een duimgroot stuk gemberwortel
100 milliliter olijfolie
1 eetlepel ras el khellout
kerrie masala
fleur de sel naar smaak


Verhit de oven tot 200°C. Verpak de zoete aardappels in aluminiumfolie en pof ze 45 minuten in de oven.
Breng in een grote pan 1 liter water aan de kook en kook hierin de stronken broccoli in hun geheel in 5 tot 7 minuten beetgaar. Maak de venkelknollen schoon en blancheer ze 3 minuten in kokend water, giet ze af en dompel ze in koud water. Laat ze uitlekken.
Schrap de gemberwortel en hak hem grof. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan samen met de gehakte gember. Leg de twee stronken broccoli in hun geheel in de pan en bak alles samen met de ras el khellout en kerrie masala naar smaak in 5 tot 7 minuten gaar.
Bewaar de gekruide olie van de gebakken broccoli en bak hierin de venkel bruin en laat hem rusten. Haal de aardappels uit de oven en snijd ze voorzichtig open, leg de gebakken broccolistelen erop en garneer met de gekruide olie en de venkel.

2 personen

gebied : Algerije
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Ras el Khellout : Specerijen uit de nomadische keuken / Laurent Med Khellout

Geen opmerkingen: