vrijdag 6 mei 2022

Batata Harra (Syrië)

BATATA HARRA (PITTIGE AARDAPPELS MET KNOFLOOK EN KORIANDER)

1 kilogram vastkokende aardappels in de schil (gewassen, in stukken van 5 centimeter gesneden)
100 milliliter extra vergine olijfolie
2 eetlepels pittige paprikapasta
1 theelepel paprikapoeder
zeezout
4 tenen knoflook, geperst
1 grote bos koriander, grof gehakt
sap van 1 biologische citroen


Verhit de oven tot 230°C.
Breng in een grote pan water aan de kook. Kook de aardappels in 7 minuten half gaar. Giet het water af en laat de aardappels een paar minuten droogstomen.
Verdeel de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en wrijf ze goed in met een mengsel van de helft van de olijfolie, de paprikapasta, het paprikapoeder en zeezout. Zet ze 15 tot 20 minuten in de oven. Schep ze tussendoor een paar keer om en laat ze goudbruin worden.
Haal de aardappels uit de oven. Hussel de knoflook, driekwart van de gehakte koriander en het citroensap zo gelijkmatig mogelijk door de aardappels en zet ze dan nog 5 minuten in de oven.
Sprenkel voor het serveren de rest van de extra vergine olijfolie over de batata harra en strooi er wat van de overgehouden verse koriander overheen.

4 personen

gebied : Syrië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Sumak : Mijn recepten en verhalen uit Syrië / Anas Atassi

Geen opmerkingen: