MOYASHI ITAME (GEROERBAKTE TAUGÉ MET CHILIPEPER)
2 eetlepels geroosterdesesamolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt
1 klein gedroogd chilipepertje, zaad verwijderd en fijngehakt
400 gram taugé, gewassen
250 gram groene asperges, gehalveerd en diagonaal in plakjes gesneden
50 gram shiitakes, in dunne plakjes
50 gram wortel, in luciferdunne reepjes
1 eetlepel arrowroot of maïzena
rijst, voor erbij
DRESSING
2 eetlepels mirin
1 eetlepel rode miso
1 eetlepel sojasaus
2 theelepels Chinese bonensaus
1 theelepel oestersaus
Meng alle ingrediënten voor de dressing met 2 deciliter water en zet hem tot gebruik weg.
Verhit de sesamolie in een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de knoflook, gember en chilipeper 1 minuut. Doe alle groenten en de shiitakes in de pan, roerbak ze 3 minuten terwijl u de pan steeds heen en weer schudt en voeg dan de dressing toe. Bak alles nog 2 minuten.
Roer een papje van de arrowroot en 1 eetlepel water en giet dit al roerend in de wok. Haal de pan van het vuur zodra de vloeistof dik begint te worden. Serveer het gerecht met een kom rijst.
4 personen
voedingswaarde : 143 kcal p.p.
gebied : Japan
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De verse Japanse keuken : Ruim 80 gezonde Japanse recepten / Yasuko Fukuoka
zaterdag 7 mei 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten