zaterdag 7 mei 2022

Kyuri to Kaiso Sunomono (Japan)

KYURI TO KAISO SUNOMONO (KOMKOMMER-ZEEWIERSALADE)

1 theelepel zout
2 kleine komkommers, in dunne plakjes
5 gram gemengd gedroogd zeewier, zoals wakame, dulse, kelp, aramé en hiziku, 10 minuten in warm water geweekt en uitgelekt
2 ½ centimeter verse gember, geschild, in dunne reepjes

DRESSING
3 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel fijne tafelsuiker
1 eetlepel dashi
1 theelepel sojasaus
1 theelepel geroosterd wit sesamzaad
1 theelepel Japanse of Engelse mosterd


Bestrooi de plakjes komkommer met zout en laat ze in 10 minuten zacht worden. Spoel ze af en dep ze droog.
Snijd indien nodig het zeewier in stukjes en knijp het overtollige vocht er goed uit.
Roer alle ingrediënten voor de dressing in een kom door elkaar.
Schep vlak voor het opdienen de plakjes komkommer, het zeewier, de gember en de dressing om. Serveer de salade op kamertemperatuur als bijgerecht voor zowel vlees als vis.

4 personen

voedingswaarde : 38 kcal p.p.

gebied : Japan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De verse Japanse keuken : Ruim 80 gezonde Japanse recepten / Yasuko Fukuoka

Geen opmerkingen: