vrijdag 6 mei 2022

Ramen met Japanse omelet & chili-crispolie (Japan)

RAMEN MET JAPANSE OMELET & CHILI-CRISPOLIE

Saitaku ramen kit
6 eieren, losgeroerd
2 eetlepels suiker
1 eetlepel mirin
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels zonnebloemolie
1 blikje babymaïs, uitgelekt
200 gram sojabonen (koelvers)
2 bosuien, in schuine ringetjes

CHILI-CRISPOLIE
200 milliliter milde olijfolie
2 eetlepels gedroogde chiliflakes
2 verse chilipepers, fijngesneden
1 sjalotje, gesnipperd
1 eetlepel sesamzaad
1 teen knoflook, fijngesneden


Verwarm 1 eetlepel zonnebloemolie en voeg de chiliflakes en rode peper toe. Bak op middelhoog vuur 2 minuten, maar laat het niet bruin worden. Voeg de olijfolie toe en verwarm op laag vuur. Laat de specerijen 30 minuten in de olie trekken. Verwarm in een kleine koekenpan 1 eetlepel zonnebloemolie en bak hierin de sjalot, sesamzaad en knoflook krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Meng voor de omelet de eieren met de suiker, mirin en sojasaus. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in de koekenpan en schenk er zoveel eimengsel in dat de bodem nét bedekt is. Laat op laag vuur kort stollen. Rol terwijl de omelet nog in de pan ligt voorzichtig op, op 2 centimeter na. Schuif naar de andere kant en schenk weer een laagje eimengsel in de pan. Laat gaar worden en rol weer op. Herhaal tot het eimengsel op is. Haal de omelet uit de pan. Laat afkoelen en snijd er 2 centimeter-plakjes van.
Bereid de soepbasis en noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het sjalotmengsel toe aan de chili-olie. Verdeel de noedels, omelet, maïs, sojabonen en bosui over diepe kommen. Giet de bouillon in de kommen, garneer met de zeewier-sesammix en sprenkel en 1 eetlepel chili-crispolie over.

4 personen

voedingswaarde : 572 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Delicious. juni 2021

Geen opmerkingen: