RUOU UOP (GEKRUIDE WIJN)
Deze heerlijk geurige wijn doet het geweldig in vleesmarinades. Hij blijft heel lang goed, wel 8 maanden, en met het bewaren ontwikkelt de complexe smaak zich verder dankzij het zorgvuldig geselecteerde specerijenmengsel dat erin zit.
100 gram szechuanpeper
3 kaneelstokjes
125 gram venkelzaad
1 eetlepel kruidnagels
4 sterretjes steranijs
1¼ liter droge witte wijn
Doe alle specerijen in een grote koekenpan en rooster ze op hoog vuur onder voortdurend omscheppen 2 minuten totdat ze heel geurig en gelijkmatig geroosterd zijn. Doe ze in een grote kom of glazen pot en voeg de witte wijn toe. Bewaar voor gebruik ten minste 3 dagen bij kamertemperatuur.
Voor 1¼ liter
gebied : Vietnam
gerechtsoort : saus
bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Binh Duong & Marcia Riesel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten