woensdag 6 oktober 2021

Nuoc Sot Cham (Vietnam)

NUOC SOT CHAM (SINAASAPPEL-COGNACSAUS)

Als u deze saus serveert bij geroosterde kip of gelakte eend, voeg dan een paar eetlepels van de braadjus toe en laat hem iets langer inkoken.

2 stukjes citroenschil van 10 centimeter, in ragfijne reepjes gesneden
5 stukjes sinaasappelschil van 10 centimeter, in ragfijne reepjes gesneden
15 gram boter
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 eetlepel cognac
1 eetlepel sojasaus
4 theelepels honing
¾ deciliter vers sinaasappelsap


Blancheer de citrusschilletjes 30 seconden in een klein pannetje kokend water. Laat ze uitlekken en houd ze apart.
Smelt de boter in een klein steelpannetje op middelhoog vuur, voeg de schilletjes en de knoflook toe en fruit deze 1 minuut. Voeg de cognac, de sojasaus, de honing en het sinaasappelsap toe. Draai het vuur hoger en laat de saus 2 minuten inkoken totdat hij stroperig is.

Voor 1/8 liter

gebied : Vietnam
gerechtsoort : saus

bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Bing Duong & Marcia Kiesel

Geen opmerkingen: