SOT CHUA NGOT (ZOETZURE SAUS)
Dit lijkt veel saus, maar hij is grof van structuur en zit vol bloemkoolroosjes. Gebruik hem als dipsaus en als groentenrelish bij gebakken voorgerechten.
1 kleine bloemkool, in roosjes van 3 centimeter verdeeld
¾ liter water
¾ deciliter azijn
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel slaolie
1 middelgrote ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 eetlepels tomatenpuree
50 gram suiker
2 theelepels zout
2 theelepels versgemalen zwarte peper
Kook de bloemkool in 3 minuten beetgaar in gezouten kokend water. Laat hem uitlekken en houd hem apart.
Meng het water, de azijn en de maïzena in een middelgrote kom en roer totdat de maïzena is opgelost.
Verhit de olie op hoog vuur in een grote steelpan en fruit de ui en de knoflook al roerend 1 minuut. Voeg de tomatenpuree, de suiker en het zout toe en fruit nog 1 minuut. Voeg het water-azijnmengsel toe en breng het geheel aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken en indikken. Voeg de bloemkool en de peper toe en neem de pan van het vuur. Serveer warm of op kamertemperatuur. Deze saus blijft in de koelkast twee weken goed.
Voor 1 liter
gebied : Vietnam
gerechtsoort : saus
bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Binh Duong & Marcia Kiesel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten