CA NUONG VI (TONIJN MET DILLE EN GEROOSTERDE AMANDELEN)
In Hanoi is verse dille met vis een favoriete combinatie. Tonijn en makreel komen voor de kust van Vietnam in overvloed voor, evenals andere soorten vette vis. U kunt voor dit gerecht ook zwaardvis of zalm gebruiken.
5 tenen knoflook, geplet
3 kleine sjalotjes of 3 witten van lente-uitjes
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel suiker
2 eetlepels nuoc mam (vissaus)
4 volle theelepels slaolie
½ theelepel koenjit
4 stukken tonijnfilet zonder graat van 200 gram elk
Lente-ui-olie
zout naar smaak
2 eetlepels geschaafde amandelen, geroosterd
½ bosje dille, fijngehakt
Stamp de knoflook, sjalotten, peper en suiker tot een pasta in de vijzel. Meng er de vissaus, slaolie en koenjit door. Leg de tonijn in een grote platte schaal en giet de saus eroverheen. Marineer de tonijn 1 uur in de koelkast. Bereid intussen de Lente-ui-olie.
Verwarm de grill of barbecue voor. Zout de tonijn en grill hem 3 minuten per kant totdat hij aan beide kanten bruin is maar vanbinnen nog roze. Zwaardvis of zalm moeten wellicht wat langer garen.
Leg de tonijn voor het serveren op borden en schep er wat van de lente-ui met een beetje olie op. Bestrooi het geheel met de amandelen en de dille. Serveer met rijst of stokbrood.
4 personen
gebied : Hanoi, Vietnam
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Binh Duong & Marcia Kiesel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten