TUONG OT (SATE-CHILI-OLIE)
Dit is een vurige chili-smaakmaker, die even gewoon is op tafel als de Sriracha-chilisaus. Voeg voor een complexere smaak een sterretje steranijs toe bij het sudderen. Schep voor gebruik de olie eraf of roer alles door en gebruik zowel de vlokken als de olie.
12 eetlepels gedroogde chilivlokken
3½ deciliter water
¼ liter slaolie
10 teentjes knoflook, fijngehakt
1½ eetlepel suiker
1 theelepel zout
Doe de chilivlokken met het water in een steelpannetje en breng ze op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur lager en laat alles koken totdat het water geheel geabsorbeerd is. Roer even door en laat nog een minuutje opstaan zodat de vlokken drogen. Neem de pan van het vuur.
Doe de olie, de chilivlokken, de knoflook, de suiker en het zout in een middelgrote steelpan en verhit alles op middelhoog vuur. Draai het vuur lager en sudder het mengsel 5 minuten; roer het daarbij af en toe om. Laat het geheel afkoelen en doe het over in een pot. Zet de pot in de koelkast. Blijft maandenlang goed.
Voor ½ liter
gebied : Vietnam
gerechtsoort : saus
bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Bing Duong & Marcia Kiesel
donderdag 7 oktober 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten