TOKHME BANJANROMI (AFGHAANS EIERONTBIJT)
250 milliliter zonnebloemolie
1 grote ui, gehalveerd en in ringen
2 tenen knoflook, in plakjes
3 rijpe tomaten, gehalveerd en in plakken
1 verse lange rode chilipeper, in ringen
2 theelepels zout (of naar smaak)
4 grote eieren
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel versgemalen zwarte peper
verse korianderblaadjes, grof gehakt, om te garneren
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de ui en knoflook 5 minuten tot ze zacht en gebruind zijn. Voeg de tomaten en chilipeper toe en bak het geheel onder af en toe roeren tot de plakken tomaat zacht maar nog wel heel zijn. Voeg het zout naar smaak toe en meng alles goed.
Breek de eieren boven een kom en giet het eiermengsel gelikmatig over de groenten in de pan. Breek de dooiers, als je dat liever hebt, en leg het deksel op de pan. Zet het vuur lager en bak de eieren langzaam in 5 - 10 minuten medium-zacht tot ze naar wens zijn; schud de pan af en toe om te voorkomen dat ze blijven plakken. Bestrooi alles tot slot met het chilipoeder, de peper en koriander naar smaak.
Serveer dit gerecht warm - rechtstreeks uit de pan.
4 personen
gebied : Afghanistan
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Parwana : Verhalende familierecepten uit een Afghaanse keuken / Durkhanai Ayubi
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Dit recept las ik ook in NRC. Ik vind het wel erg veel olie: kwart liter?
Een reactie posten