MAHEE (KROKANT GEBAKKEN VIS)
1 eetlepel zout
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel gemalen koriander
1 eetlepel chilipoeder
4 kleine hele vissen, zoals geelstaart, koningsvis, wijting of heek, ontschubd en schoongemaakt
150 gram bloem
koolzaadolie, om te frituren
Doe het zout, het knoflookpoeder en de specerijen in een kom en meng alles goed. Wrijf elke vis aan beide kanten met het mengsel in.
Bestrooi een schaal of groot bord met de bloem. Haal de vissen door de bloem en schud het teveel eraf.
Verhit in een frituurpan of grote pan met zware bodem voldoende olie om te frituren tot 180°C.
Werk in porties van twee vissen tegelijk, zodat de pan niet te vol raakt. Laat de vissen voorzichtig in de olie zakken en frituur ze in 4 - 5 minuten goudbruin en knapperig; keer ze één keer om.
Haal de vissen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm terwijl je de rest van de vis frituurt.
Serveer heet.
4 personen
gebied : Afghanistan
gerechtsoort : visgerecht
bron : Parwana : Verhalende familierecepten uit een Afghaanse keuken / Durkhanai Ayubi
zondag 18 juli 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten