PASTA MET ZALM EN SALSA
300 gram schelpjespasta
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
200 gram gerookte zalmsnippers
SALSA
1 rode ui
2 vleestomaten
1 rijpe avocado
2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper intussen de rode ui en snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Schil de avocado, halveer hem in de lengte, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de ui, de tomaat, de avocado, de koriander en de peterselie, het citroensap, de olijfolie en wat zout en peper door elkaar. Verhit de olie voor de pasta in een grote pan en laat de knoflook kort meebakken. Schep er de zalmsnippers door en laat kort doorwarmen. Giet de pasta af en laat uitlekken. Schep de pasta door de zalmsnippers en breng op smaak met wat zout en peper. Schep er de salsa door, laat kort doorwarmen en serveer meteen.
4 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : visgerecht
bron : Henri Rijen, in Boodschappen januari 2000
zondag 23 mei 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten