zondag 23 mei 2021

Pasta met zalm en salsa (Mexico)

PASTA MET ZALM EN SALSA

300 gram schelpjespasta
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
200 gram gerookte zalmsnippers

SALSA
1 rode ui
2 vleestomaten
1 rijpe avocado
2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper


Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper intussen de rode ui en snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Schil de avocado, halveer hem in de lengte, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de ui, de tomaat, de avocado, de koriander en de peterselie, het citroensap, de olijfolie en wat zout en peper door elkaar. Verhit de olie voor de pasta in een grote pan en laat de knoflook kort meebakken. Schep er de zalmsnippers door en laat kort doorwarmen. Giet de pasta af en laat uitlekken. Schep de pasta door de zalmsnippers en breng op smaak met wat zout en peper. Schep er de salsa door, laat kort doorwarmen en serveer meteen.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : visgerecht

bron : Henri Rijen, in Boodschappen januari 2000

Geen opmerkingen: