woensdag 19 mei 2021

Gerookte Tasmaanse zalmrolletjes (Hobart, Tasmanië, Australië)

GEROOKTE TASMAANSE ZALMROLLETJES

Voor dit recept worden plakjes gerookte zalm opgerold met lavash (ook wel als lavoche of lovash gespeld), de oudst bekende vorm van brood in het Midden-Oosten. Het is heel dun en knapperig, als het op traditionele wijze wordt bereid, maar de commercieel vervaardigde soort is zacht en gemakkelijk op te rollen.

1½ deciliter mayonaise
2 theelepels verse dille, gesnipperd, of een snufje gedroogde dille
grof gekneusde peperkorrels
raspsel van 1 citroen
2 zachte stukken lavash van 20 x 30 centimeter, in de lengte gehalveerd
250 gram plakjes gerookte zalm


Roer in een kommetje de mayonaise, dille, peper naar smaak en het citroenraspsel door elkaar. Leg de repen lavash op uw werkvlak en bestrijk ze gelijkmatig met het mayonaisemengsel. Leg hierop in één laag de plakjes gerookte zalm. Rol het brood met de zalm stevig maar niet te stijf op, beginnend vanaf een korte kant. Laat de broodrolletjes in plastic folie verpakt 1 uur rusten in de koelkast. Verwijder vlak voor het serveren de plastic folie. Snijd de rolletjes met een kartelmes in stukjes van 3 centimeter dik. Schik ze op een schaal en serveer ze onmiddellijk.

Voor 16 rolletjes.

gebied : Hobart, Tasmanië, Australië
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Australië : Een culinaire reis / Elise Pascoe

Geen opmerkingen: