maandag 17 mei 2021

Barbecued Trout with Salsa Verde (Victoria, Australië)

BARBECUED TROUT WITH SALSA VERDE (GEROOSTERDE FOREL MET SALSA VERDE)

2 teentjes knoflook, fijngehakt
15 gram verse basilicum
30 gram verse peterselie
2 theelepels pittige mosterd
1 eetlepel witte wijnazijn
125 milliliter milde olijfolie
4 forellen
½ citroen, geperst
15 gram verse tijm

Met staafmixer of in keukenmachine knoflook, basilicum, peterselie, mosterd, azijn en 100 milliliter olijfolie tot gladde saus mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Met scherp mes beide zijden van forellen enkele malen inkerven. Buitenkanten en buikholten van forellen inwrijven met rest van olijfolie en citroensap. ½ Theelepel zout en peper over vissen strooien. Tijm in 4 gelijke porties verdelen en takjes in buikholten van forellen stoppen. Forellen in visklemmen in 10 minuten op barbecue gaar roosteren; halverwege omdraaien. Serveren met salsa verde.

4 personen

voedingswaarde : 510 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Victoria, Australië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Australië : Een culinaire ontdekkingsreis door Zuid-Australië / Mieke van Laarhoven

Geen opmerkingen: