BARBECUED TROUT WITH SALSA VERDE (GEROOSTERDE FOREL MET SALSA VERDE)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
15 gram verse basilicum
30 gram verse peterselie
2 theelepels pittige mosterd
1 eetlepel witte wijnazijn
125 milliliter milde olijfolie
4 forellen
½ citroen, geperst
15 gram verse tijm
Met staafmixer of in keukenmachine knoflook, basilicum, peterselie, mosterd, azijn en 100 milliliter olijfolie tot gladde saus mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Met scherp mes beide zijden van forellen enkele malen inkerven. Buitenkanten en buikholten van forellen inwrijven met rest van olijfolie en citroensap. ½ Theelepel zout en peper over vissen strooien. Tijm in 4 gelijke porties verdelen en takjes in buikholten van forellen stoppen. Forellen in visklemmen in 10 minuten op barbecue gaar roosteren; halverwege omdraaien. Serveren met salsa verde.
4 personen
voedingswaarde : 510 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Victoria, Australië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Australië : Een culinaire ontdekkingsreis door Zuid-Australië / Mieke van Laarhoven
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten