YABBY SOUP (VISSOEP MET RIVIERKREEFTJES)
1 eetlepel olijfolie
2 centimeter verse gemberwortel, in plakjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
½ gedroogd chilipepertje, verkruimeld
500 milliliter gezeefde tomaten
500 milliliter visbouillon
4 eetlepels droge sherry
200 gram zeewolffilet, in grove stukken
8 stoneleeks, in stukken
50 gram tuinerwten
100 gram rivierkreeftjes
15 gram verse basilicum
In ruime pan olie verhitten en hierin gember, knoflook en chilipeper op matig vuur 1 minuut bakken. Gezeefde tomaten, visbouillon en sherry toevoegen en op matig vuur 5 minuten zachtjes laten koken. Soep boven kom zeven en opnieuw in pan verwarmen. Zeewolf, stoneleeks en tuinerwten toevoegen en zachtjes 5 minuten koken. Rivierkreeftjes erdoor mengen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe boden verdelen. Basilicum in grove stukken scheuren en over soep strooien.
4 personen
voedingswaarde : 155 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Victoria, Australië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Australië : Een culinaire ontdekkingsreis door Zuid-Australië / Mieke van Laarhoven
maandag 17 mei 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten