maandag 17 mei 2021

Tonijnsalade (Australië)

TONIJNSALADE

Koop voor dit gerecht zeer verse tonijn.

1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel Chinese rijstwijn
250 gram verse tonijn, dwars op de draad in dunne plakken gesneden
¼ rode ui, in dunne ringen
2 eetlepels Chinese rijstazijn
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
1 grote tomaat, ontveld, zaad verwijderd, klein gesneden
1 eetlepel Aziatische sesamolie
1 grote, rijpe avocado, pit verwijderd, geschild, in plakjes


Roer de sojasaus en de rijstwijn door elkaar in een kom. Haal de plakjes tonijn door de marinade en laat ze vervolgens 20 minuten trekken.
Roer in een andere kom de uiringen, rijstazijn en koriander door elkaar. Laat alles 10 minuten trekken.
Roer in een andere kom de klein gesneden tomaat en sesamolie door elkaar.
Verdeel de tonijn, uiringen, tomaat en avocado over 4 platte borden. Giet de verschillende marinades en sappen erover uit en serveer onmiddellijk.

4 personen

bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Australië
gerechtsoort : salade

bron : Australisch kookboek / Bert Witte

Geen opmerkingen: