TONIJN MET KRUIDEN
4 theelepels venkelzaad
1 theelepel komijnzaad
¼ theelepel peperkorrels
4 tonijnmoten, elk 150 gram en 2½ centimeter dik
2 theelepels raapolie
Rooster het venkel- en het komijnzaad in een kleine, droge frituurpan op middelhoge hitte. Roer constant om verbranden te voorkomen, totdat de venkel geel-beige is, ongeveer 2 minuten. Doe de zaden op een bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Doe het venkelzaad, het komijnzaad en de peperkorrels in een vijzel en maal ze fijn met de stamper. Spreid het kruidenmengsel uit over een bord. Haal de tonijnmoten aan beide kanten door het mengsel en druk de kruiden met uw vingers tegen de vis. Verwarm de raapolie in een gietijzeren of andere zware frituurpan op middelhoge tot hoge hitte totdat de olie heet is. Doe de tonijn erbij en bak 4 - 5 minuten totdat hij van onderen lichtbruin is. Draai hem om en bak hem 4 - 6 minuten aan die kant totdat ook die bruin is. Haal de pan van het vuur, doe de vis op een bord en laat 10 minuten staan.
Leg de vis op verwarmde borden en serveer meteen.
4 personen
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Australië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Australisch kookboek / Bert Witte
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten