maandag 17 mei 2021
Tasmanian Salmon with Paperbark (Tasmanië, Australië)
TASMANIAN SALMON WITH PAPERBARK (TASMAANSE ZALM, GEGAARD IN BOOMSCHORS)
Paperbark is een vochtige soort boomschors, die Aboriginals gebruiken als omhulsel voor het garen van delicate ingrediënten boven een hete gloed. Zo blijven de levenssappen in het product behouden en gaat de smaak ook niet verloren. Gewikkeld in dubbel bakpapier en gewoon bereid in de oven smaakt de vis trouwens ook naar behoren.
1 theelepel limoensap
½ theelepel versgemalen zwarte peper
½ theelepel gemalen lemon myrtle of gemalen citroengras
1 theelepel zeezout
1 verse zalmfilet, schoongemaakt, met aan één zijde vel (700 - 800 gram)
2 handenvol postelein (of bladspinazie)
Meng het limoensap met peper, lemon myrtle en zeezout. Snijd de witte delen van de zalm weg, evenals het platte uiteinde en verwijder de graatjes. Wrijf de vleeskant in met het gekruide zout en laat de vis 15 minuten liggen op kamertemperatuur. Was de postelein, schud de blaadjes droog en maak de postelein schoon.
Verwarm de oven voor op 200°C. Spreid een stuk paperbark van 25 x 50 centimeter uit over een werkoppervlakte en verwijder de losse vezels, of gebruik een dubbel stuk bakpapier. Leg de zalm met de huidzijde naar beneden op de boomschors, verdeel hier de posteleinblaadjes over en druk deze stevig aan.
Klap de paperbark over het kop- en staartgedeelte van de vis en rol de boomschors op. Sluit het pakketje af met keukengaren en leg de zalm met de huidzijde naar onderen op een bakblik.
Gaar de zalm in het midden van de oven in 15 minuten. Schakel de oven uit, open de ovendeur en laat de zalm nog 15 minuten nagaren. Open et vispakket pas aan tafel, verwijder de posteleinblaadjes en snijd de filet aan.
4 - 6 personen
gebied : Tasmanië, Australië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Australië : Een reis boordevol smaken en recepten / Sebastian Dickhaut & Michael Boyny
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten