ZALM MET WITLOF EN KAPPERTJES
4 zalmmoten of zalmfilets (130 gram elk)
1 eidooier
1 bosje bladpeterselie
6 stronkjes witlof
een mespuntje suiker
1 eetlepel kappertjes
bieslook
sap van ½ citroen
olijfolie
boter
peper zout
Dep de vis droog met keukenpapier en bestrijk ze aan de graatkant met de losgeklopte eidooier. Leg hierop enkele blaadjes bladpeterselie. Verhit wat olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak er de zalm in, eerst aan de kant met de bladpeterselie, dan aan de andere kant. Haal hem uit de pan en giet de olie weg. Smelt een klontje boter in dezelfde koekenpan. Snipper het witlof heel fijn en bak het kort in de boter. Breng op smaak met peper, zout en suiker. Doe er de kapertjes en bieslook bij. Verdeel het witlof over de borden en leg er de zalm op. Smelt 40 gram boter in de koekenpan, doe er het citroensap bij en giet deze saus over de zalm.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten
gebied : West-Vlaanderen, Vlaanderen, België
gerechtsoort : visgerecht
bron : Een Belgisch kookboek / Peter Goossens & Geert Van Hecke
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten